BRKIĆ I EICHHORST: Važno je da BiH iskoristi ostvareni zamah te do ožujka ispuni uvjete za početak pregovora

Direktorica za Europu u Europskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst izjavila je danas u Sarajevu da je vrlo važno da BiH iskoristi zamah koji je ostvaren kako bi do ožujka ispunila uvjete za početak pregovora o članstvu u EU.

Nakon što je prisustvovala 10. sastanku političkih direktora zemalja zapadnog Balkana i Delegacije Europske unije, Eichhorst je rekla da je značajno što je misija EUFOR-a ojačana dodatnim snagama za osiguravanje sigurnosti i stabilnosti BiH.

Istakla je da EU želi da vidi uspješnu pripremu predstojećih izbora u BiH i dodala da će prije povratka u Bruxelles posjetiti bazu EUFOR-a u Butmiru.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić, koji je bio domaćin spomenutog sastanka, naveo je da je razgovarano o usklađivanju s vanjskom i sigurnosnom politikom EU, ratu u Ukrajini, te o utjecaju Kine na ovu regiju.

Naglasio je da su se dotakli i situacije na Bliskom istoku, s posebnim fokusom na Izrael i Palestinu, te zemlje Perzijskog zaljeva.

Brkić je rekao da je pozitivno ocijenjeno potpuno svrstavanje BiH uz vanjsku i sigurnosnu politiku EU, na što je aktuelno rukovodstvo Ministarstva vanjskih poslova BiH izuzetno ponosno./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img