Brkić članovima Bundestaga ukazao na jačanje odnosa s NATO-om

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić danas je na sastanku s članovima Odbora za obranu Bundestaga konstatirao da europska perspektiva BiH i jačanje atlantskih integracija stvaraju nužne preduvjete kako bi doprinijeli razvoju standarda u našoj zemlji.

– Uz punopravno članstvo u EU, produbljivanje i jačanje odnosa s NATO institucijama predstavlja jedan od ključnih segmenata na kojima trebamo nastaviti zajedno raditi – smatra Brkić.

Na sastanku je zahvalio Vladi Njemačke na podršci koju konstantno pruža BiH na njenom putu prema članstvu u Europskoj uniji i Sjevernoatlanskom savezu (NATO savez) naglasivši kako su ta oba procesa istovremeno od izuzetnog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Upoznao je članove Odbora za obranu Bundestaga o aktivnostima koje je aktualni saziv Vijeća ministara BiH poduzeo u svom dosadašnjem radu, kao i o aktivnostima koje se poduzimaju u cilju ispunjenja preostalih reformi koji su postavljeni od Europske komisije.

Također, Brkić je ukazao na važnost Berlinskog procesa i pružanju potpore reformskim procesima i naporima zemalja Zapadnog Balkana da dostignu potrebne standarde.

Istaknuta je i opredijeljenost Bosne i Hercegovine promicanju mira, stabilnosti, sigurnosti i jačanju regionalnih odnosa, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img