BRKIĆ: Bernardić nikad neće postati hrvatski premijer

“Politički je licemjerno, neodgovorno, zabrinjavajuće, ali i opasno da bilo tko relativizira sporni tweet Kreše Beljaka o političkim ubojstvima Udbe kao što je to napravio predsjednik SDP-a Davor Bernardić”, izjavio je za Jutarnji list zamjenik predsjednika hrvatskog HDZ-a Milijan Brkić i nastavio da “osoba koja takvo ponašanje opravdava tek “osebujnim stilom” ne zaslužuje biti ni saborski zastupnik, a pogotovo ne može biti predsjednik hrvatske Vlade.

“Relativiziranje vraćanja Hrvatske u vremena kada su političke egzekucije bile sredstvo protiv onih koji su drugačije mislili, zastrašujuće je pogotovo kada to radi osoba koja pretendira biti predsjednik Vlade RH”, kazao je Brkić uz tvrdnju kako se “na svu sreću to nikada neće dogoditi i to ne samo zbog zadnjeg licemjernog istupa”.

“Ako nekome još nije jasno zašto Bernardić nikada neće postati premijer neka pogleda i njegov zadnji katastrofalni govor gdje je pokazao da je političar bez ikakva formata”, zaključio je Brkić.

Bernardić je, naime, tweet Kreše Beljaka o političkim ubojstvima Udbe ocijenio nepromišljenim.

“On se za to ispričao, očito je pogriješio i tu bih stao. Beljak ima osebujan stil, no, vrijeme je da se kao društvo i kao normalni političari koji vode računa o tome kako će ljudi živjeti sutra, okrenemo prema budućnosti. Iskreno, dosta mi je povijesnih podjela, dosta je vraćanja u prošlost koja nas dijeli kao narod i skreće fokus s pravih problema poput iseljavanja, siromaštva, lošeg stanja u zdravstvenom sustavu – rekao je predsjednik SDP-a gostujući na Hrvatskom radiju i dodao kako relativizacija političkih ubojstava nije dobra./HMS/

Najnovije

Basist Riblje čorbe preminuo od korone, kolege u suzama: Kao da sam brata izgubio

Basist Riblje čorbe, Miša Aleksić, preminuo je u 67. godini, piše Blic. Slavni glazbenik izgubio je bitku s koronavirusom. Njegovi kolege iz benda slomljeni...