BRITANSKA POLICIJA: Sve žrtve u kamionu hladnjači bili su Vijetnamci

Britanska policija priopćila je kako sada vjeruje da su ljudi koji su prošli tjedan pronađeni mrtvi u kamionu hladnjači u Essexu nedaleko od Londona bili Vijetnamci te da je podignuta optužnica protiv još jednog muškarca.

Početne informacije bile su da su žrtve Kinezi.

Vjeruju da su identificirali obitelji nekih od žrtava

Podsjetimo, tijela 39 osoba, 31 muškarca i osam žena, pronađena su prošli tjedan u teretnom prostoru kamiona hladnjače u industrijskoj zoni Grays u Essexu, tridesetak kilometara istočno od Londona.

“U ovom trenutku vjerujemo da su žrtve državljani Vijetnama i u kontaktu smo s vijetnamskom vladom”, objavio je danas na Twitteru Tim Smith, pomoćnik glavnog policijskog inspektora u Essexu.

“Mi smo u izravnom kontaktu s nizom obitelji u Vijetnamu i Ujedinjenom Kraljevstvu i vjerujemo da smo identificirali obitelji nekih od žrtava”, dodao je.

U Vijetnamu uhićeno dvoje ljudi

Još jedan muškarac je optužen za ubojstvo tih ljudi, navodi policija, uz vozača Mauricea Robinsona iz Sjeverne Irske koji je uhićen nakon pronalaska kamiona i ubrzo optužen za ubojstva 39 osoba, trgovanje ljudima te kaznena djela vezana za imigraciju i pranje novca.

U Vijetnamu je policija uhitila dvije osobe.

Pronalazak tijela doveo je u središte pozornosti ilegalnu trgovinu koja siromašne iz Azije, Afrike i s Bliskog istoka šalje na opasna putovanja na Zapad.

Policija je danas priopćila da 23-godišnjeg Eamona Harrisona, koji je također iz Sjeverne Irske, optužnica tereti za ista kaznena djela kao i vozača kamiona smrti.

Harrison je izveden pred irski Visoki sud u Dublinu na početku postupka izručenja Britaniji. Ostaje u pritvoru do 11. studenoga, rekao je glasnogovornik suda.

Policija poziva dva brata da se predaju

Policija je pozvala 40-godišnjeg Ronana Hughesa i njegovog 34-godišnjeg brata Christophera iz Armagha u Sjevernoj Irskoj, za koje kaže da su ključni za istragu, da se predaju.

Osumnjičeni su za ubojstva i trgovinu ljudima./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DODIK POTVRDIO

Sastanak srpskih predstavnika u institucijama BiH o sljedećim koracima

Srpski predstavnici koji rade u zajedničkim institucijama BiH sastat će se u Sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, potvrdio je srpski član Predsjedništva...