BRČKO: Travničanin prijetio radnici nožem pa opljačkao prodavnicu

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Saše Gmitrovića (23) iz Travnika zbog sumnje da je početkom svibnja u Brčkom, uz prijetnje nožem, počinio razbojništvo u marketu trgovinskog lanca Željo.


Gmitrović je optužen da je 3. svibnja u ulici Marina Držića, radi sticanja imovinske koristi počinio razbojništvo nad radnicom trgovine Sunce, u sastavu marketa Željo, u brčanskom naselju Eš. Njemu se stavlja na teret da je oko 21:00 sat ušao unutra s maskom na licu i prijeteći nožem od radnice Ž.A. zahtijevao da mu preda novac. Usljed prijetnje i bojazni za vlastiti život, oštećena radnica predala mu je iznos od oko 400 KM, nakon čega je Gmitrović pobjegao.

Gmitrović je ubrzo otkriven i procesuiran za krivično djelo razbojništva (iz člana 283 stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora u trajanju od najmanje pet godina. Nakon sprovedene istrage, Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv njega i dostavilo je na daljnji postupak Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cijelosti potvrđena./HMS/

Najnovije