BRČKO: Policajac Smajić optužen zbog pucnjave

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policajca Zijada Smajića iz Brčkog jer je u listopadu prošle godine, van službe, u naseljenom mjestu Gornja Skakava pucanjem iz vatrenog oružja počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

Osim djela za koje se tereti da je izvršio na mjestu gdje je okupljen veći broj ljudi, Smajić je optužen i da je bez važeće isprave nosio oružje kategorije B.

On je 14. listopada prošle godine oko 15 sati na svom placu, nakon što je tu zatekao osam osoba, prijetećim tonom od njih zatražio da napuste njegov posjed, a zatim je iz pištolja ispalio dva metka u zrak i u tlo u blizini navedenih osoba.

Prema optužnici, Smajić je, nakon što su svi prisutni odmah u panici ušli u vozila i počeli se udaljavati s placa, ispalio još nekoliko metaka u pravcu oba vozila dovodeći u neposrednu opasnost njihov život.

Nakon što je brzom reakcijom s fokusom na zaštitu sigurnosti građana u kratkom roku okončalo ovu istragu, Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Smajića za kaznena djela izazivanje opće opasnosti i neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Optužnica je u fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH u cijelosti potvrđena. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA

REINER: Prednost HDZ-a zaslužena je radom tijekom cijelog prošlog mandata

Kandidat HDZ-a u 1. izbornoj jedinici Željko Reiner izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom izlazne ankete, po kojoj HDZ ostvaruje 61 mandat, poručivši kako...