NETFILX

Bradley Cooper snima film o skladatelju Leonardu Bernsteinu

Američki glumac i redatelj Bradley Cooper režirat će film o američkom dirigentu i skladatelju Leonardu Bernsteinu, a prava na film, koji još nema naslov, već ima Netflix.

Cooper će u filmu također glumiti, a osim toga je zajedno s Joshom Singerom, nagrađenim scenaristom “Spotlighta” i autor scenarija.

Među producentima su velika hollywoodska imena, uključujući Stevena Spielberga i Martina Scorsesea.

Cooper blisko surađuje s Bernsteinovom djecom, a nakon što je s ekipom slavnih filmaša dobio ekskluzivna prava na film, Netflix je projekt objeručke prihvatio.

To neće biti klasični biografski film o Bernsteinu, nego složena priča o braku američkog skladatelja, pijanista, dirigenta i glazbenog teoretičara i njegove supruge Felicije Montealegre, čileanske glumice.

Bernstein (1918-1990.) bio je jedan od najslavnijih dirigenata i skladatelja u SAD-u. Dirigirao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je glazbeni ravnatelj Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operni dirigent, te kao koncertni pijanist.

Svjetsku slavu stekao je mjuziklima “U grad!” (1944.) i “Priča sa zapadne strane” (1957.), a oba su snimljena i u filmskoj verziji./H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNK MOSTAR

U Velikom tjednu online dvije predstave prigodne tematike

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru nastavlja s online emitiranjem svojih predstava. Na Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2020., emitiranje je započelo kazališnom uspješnicom „Predstava...