Bradara zatvorila “Šimićeve susrete”: Grude vrijedne podrške svih razina vlasti

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara boravila je danas u službenoj posjeti Općini Grude, gdje je razgovarala s načelnikom Ljubom Grizeljom i njegovim timom o napretku i izazovima s kojima se općina suočava, posebno u kontekstu infrastrukturnih projekata i povećanog prometa kroz centar grada.

U okviru posjete, Bradara je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, obišla radove na Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Grude, čiji se završetak očekuje ove jeseni. Načelnik Grizelj istaknuo je da općina ulaže znatne napore u obnovu škola, vrtića i razvoj lokalne infrastrukture, te naglasio važnost završetka centra i planove za poboljšanje prometne infrastrukture.

Predsjednica FBiH izrazila je podršku projektima u Grudama, naglašavajući kako je ova lokalna zajednica primjer vrijedan podrške svih razina vlasti.

Vrhunac današnje posjete Općini Grude bio je zatvaranje 61. Šimićevih susreta, značajnog kulturno-književnog događaja održanog u Drinovcima, rodnom mjestu Antuna Branka i Stanislava Šimića.

Bradara je tom prilikom uručila nagradu Društva književnika Herceg Bosne za životno djelo književniku Veselku Koromanu.

Prije službenog zatvaranja manifestacije, odana je počast braći Šimić polaganjem cvijeća i svijeća ispred njihovih spomen poprsja.

Svečana akademija obilježila je dodjelu nagrada mladim pjesnicima i umjetnicima, uz kulturni program u kojem su nastupili solist HNK Split, Božo Župić, i pjesnička grupa “Pjesnici su čuđenje u svijetu”.

Predsjednica FBiH ohvalila je trud i posvećenost organizatora Šimićevih susreta, ističući kako male zajednice poput Gruda zadržavaju kulturu i tradiciju kroz poštovanje prema svojim velikanima.

“Većina velikih ljudi dolazi iz malih mjesta, ali sve dok ta mjesta čuvaju spomen na svoje velikane, broj stanovnika ostaje samo brojka”, rekla je Bradara, dodavši, “Svi vi koji ste sudjelovali u organizaciji ove i prethodnih manifestacija zaslužujete svaku pohvalu.”

Ovaj posjet predstavlja važan korak u jačanju veza između Federacije BiH i Općine Grude, kao i poticanje daljnjeg kulturnog i socijalnog razvoja u regiji./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img