PREDSJEDNICA FEDERACIJE BIH

Bradara se sastala s Nikšićem, počele konzultacije oko formiranja vlasti

Sukladno ustavnim ovlastima predsjednica Federacije Lidija Bradara danas je održala sastanak s kandidatom za premijera Federacije odnosno predsjednika Vlade FBiH Nerminom Nikšićem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Temeljem sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i ostalih stranaka nove parlamentarne većine, kao kandidat za ovu dužnost istaknut je gospodin Nikšić. S obzirom na to kako rokovi za uspostavu Vlade odnosno imenovanje mandatara počinju, predsjednica Federacije je već danas, prvi dan od stupanja na dužnost, pozvala na konzultacije gospodina Nikšića, priopćeno je iz Ureda predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara.

Dodaje se da je obostrano mišljenje, Bradare kao i Nikšića kako vremena za gubljenje nema te da ovaj proces treba što prije početi.

-Prethodno je održan i sastanak s potpredsjednicima Federacije na temu funkcioniranja izvršne vlasti, istaknuto je u priopćenju za javnost dostavljenom iz Ureda predsjednice Federacije BiH.

Održan sastanak dosadašnjeg i novoizabranog rukovodstva Federacije BiH

Prethodno je u Uredu Predsjednika Federacije BiH, održan je sastanak dosadašnjeg predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare i dopredsjednika Federacije BiH Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića s novoizabranom predsjednicom Federacije BiH Lidijom Bradarom i dopredsjednicima Federacije BiH Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem.

Dosadašnji predsjednik i dopredsjednici Federacije BiH čestitali su novoizabranima, poželjeli im uspješan mandat, te istaknuli kako im je bila čast obnašati ove odgovorne dužnosti, na dobrobit svih stanovnika Federacije BiH i BiH./HMS/

 

Najnovije

LEGIJA SLOBODNE RUSIJE:

Regrutiramo tisuće za napad na Moskvu!

Legija slobodne Rusije, koja je preuzela odgovornost za napad u Belgorodu prošlog tjedna, rekla je za Times da regrutira "tisuće" za napad na Moskvu....