Bradara i Hrnjić na Kupresu posjetili mljekaru i dvije farme: Federalne vlasti snažno podržavaju poljoprivrednike

U cilju jačanja poljoprivrednog sektora i ruralnog razvoja, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Kemal Hrnjić, posjetili su danas općinu Kupres, javlja Hrvatski Medijski Servis. Ovaj posjet označava kontinuiranu podršku vlasti razvoju poljoprivrede kao ključnog sektora za ekonomiju i zajednicu, priopćeno je iz ureda predsjednice FBiH.

Tijekom posjete, izaslanstvo se susrelo s načelnikom Općine Kupres, Zdravkom Miočem. Razgovarano je o aktualnim problemima s kojima se susreću konkretno poljoprivrednici ove općine.

Ministar Hrnjić iznio je ohrabrujuće informacije o napretku Općine Kupres u povlačenju sredstava iz Federalnog proračuna namijenjenih poljoprivredi, ukazujući na povećanje od 33% u protekloj godini. Ovaj uspjeh poslužio je kao primjer dobre prakse u upravljanju i angažmanu na lokalnoj razini.

Bradara je još jednom naglasila važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva Federacije BiH, s posebnim naglaskom na poljoprivredu.

“Potrebno je uspostaviti čvršće veze i bolju komunikaciju između poljoprivrednih proizvođača i vladinih tijela kako bismo zajednički radili na održivom razvoju i prosperitetu naše poljoprivrede,” istaknula je Bradara, dodajući važnost suradnje u ostvarivanju ovih ciljeva.

Izaslanstvo je posjetilo mljekare Perkan i Kupres Milch te farme Papić i Smiljanić, a Bradara je podsjetila na važnost poljoprivrede ne samo kao osnove za preživljavanje, već i kao ključnog faktora za budućnost i razvoj Bosne i Hercegovine. Ovaj posjet Kupresu simbolizira snažnu predanost federalnih vlasti podršci poljoprivrednicima, stočarima i cjelokupnom sektoru, čime se potvrđuje opredjeljenje za unapređenje uvjeta rada i života u ruralnim područjima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img