BRADARA: Hrvati su faktor stabilnosti – inicijatori kompromisa i dogovora

“Bosna i Hercegovina je višenacionalna, složena država s jasno određenim nacionalnim identitetima i nema osobe, ni ustavnog prijedloga koji će to promijeniti. Svako negiranje ove činjenice vodi u daljnju krizu ili nešto još gore. Oni koji se bave negiranjem načela konstitutivnosti trebali bi se zapitati čemu vode takve teze, te kako najviše europske institucije u izvješćima pozivaju na poštivanje ovih načela” stoji u priopćenju za javnost koje potpisuje Lidija Bradara, predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Bradara je poručila da je jedan od domova u kojima se brane interesi svih naroda i građana Bosne i Hercegovine je i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. -Kao predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda odgovorno tvrdim da su Hrvati do sada bili faktor stabilnosti, inicijator kompromisa i dogovora i tako će i ostati – napisala je Bradara.

Izaslanica u Domu naroda PS BiH smatra da BiH sve svoje resurse mora usmjeriti ka napretku u procesu euroatlantskog integriranja te na osiguravanju legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda.

-Budući saziv državne vlasti svoj mandat mora posvetiti napretku prema Europskoj uniji i NATO-u, izvršavanju preuzetih obveza, te osiguranja legitimnog predstavljanja svakog od tri konstitutivna naroda u Domu naroda, na svim razinama, što uključuje i Predsjedništvo BiH – naglasila je Bradara.

Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u državnom Domu naroda, istaknula je važnost uspostave novog Vijeća ministara, jer jedino tako možemo završiti demokratski proces otpočet još 7. listopada, kako bi i nova parlamentarna većina u oba doma Parlamenta BiH, mogla u punini formirati svoja povjerenstva i zajednička radna tijela, kazala je Bradara.

-Potpisani Sporazum o uspostavi vlasti je najbolja osnova da se stvari pomjere s mrtve točke. Uvjerena sam da će lideri koji su svojim potpisima obvezali se provoditi ono što ovaj dokument donosi, ostati dosljedni dogovorenim načelima. Bez uvažavanja i kompromisnih rješenja koja će biti na dobro svih konstitutivnih naroda i građana naše domovine, bojim se da ne uđemo u još dublju političku krizu, koja će se onda prenositi na sve druge segmente života u BiH, stoji u priopćenju koje potpisuje Lidija Bradara./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DETALJI TRAGEDIJE KOD ŠEKOVIĆA

Ženu povukla i usmrtila drobilica za drvo

Slađana Mijić (31) poginula je jučer oko 15 sati na radnom mjestu u firmi "Drinjača" u Tišči kod Šekovića kad ju je, pod još...