PREDIZBORNO PODVALJIVANJE

Bošnjačko-srpska medijska osovina pokušala navijaču Zrinjskog pripisati “kalašnjikov”, radi se o videu starom desetak dana

Snimka na kojoj se vidi muškarac kako hoda s automatskom puškom po Starom gradu snimljena je 31. srpnja 2020. godine, te nema nikakve veze s navijačkim izgredima koji su se dogodili u subotu ujutro 8. kolovoza, potvrdili su iz policije.

”Ovaj incident nema nikakve veze s navijačkim neredima i dogodio se 31. srpnja. Prema osobi je postupano sukladno zakonskim propisima, te je policija provela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a kalašnjikov je izuzet i nalazi se u policiji”, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Inače, srpski portal preokret.info a potom i portal sarajevske dnevne tiskovine  “Dnevni avaz” te drugi sarajevski mediji objavili su ovaj video tvrdeći kako su navijači uoči derbija osim s palicama bili opremljeni i vatrenim oružjem.

No, dodali su da nisu mogli utvrditi autentičnost videa.

Iako nisu utvrdili autentičnost niti provjerili informacije, Avaz je objavio tekst pod nazivom ”Huligani u Mostaru nosili i kalašnjikove”, povezujući ovaj događaj s navijačkim neredima uoči gradskog derbija, izazivajući tako nepotrebne tenzije.

Treba istaknuti kako je većina sarajevskih medija sugerirala da se radi o navijaču Zrinjskog, a određeni probošnjački portali prije pojave ove snimke izvijestili su i kako je nerede izazvala “skupina huligana bliska HDZ-u BiH”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije