ALLAHU OPROSTI IM, JER NE ZNAJU ŠTO ČINE

Bošnjački političari po drugi put su “ubili” bošnjačke žrtve ne samo komunističkih, već i četničkih zločina

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su danas Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima koju su predložili zastupnici Naše stranke Predrag Kojović, Mirjana Marinković-Lepić i Damir Arnaut kao i zastupnika Nezavisnog bloka Aida Baručija, čime su institucionalizirali istinu sljedbenika komunističke ideologije koji su prošle suobote u Sarajevu prosvjedovali protiv mise za šrtve komunističkih režima.

Sjednicu su prije toga demonstrativno napustili zastupnici HDZ BiH.

Rezolucijom se podsjeća na fašistički karakter ustaškog režima tzv. Nezavisne Države Hrvatske, milijune žrtava fašističkih režima, od kojih su brojne žrtve iz Bosne i Hercegovine, te na opredijeljenost da se zaštiti njihovo dostojanstvo i naglašava antifašističku tradiciju bh. naroda. Rezolucijom se pored izražavanja poštovanja svim žrtvama ustaškog režima traži i zabrana komemoriranja žrtava Bleiburga na teritoriju BiH. Tako u rezoluciji stoji kako Zastupnički dom Parlamenta BiH traži od Predsjedništva i Vijeća ministara BiH da obavijeste Republiku Hrvatsku da su za BiH neprihvatljive organizacije bilo kakvih događaja vezanih za Bleiburg na teritoriju BiH, uključujući pokroviteljstvo takvih događaja od strane Sabora Republike Hrvatske.

Također, u istoj se rezoluciji traži od Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH da sazovu Mješovitu komisiju ustanovljenu članom 18 Temeljnog ugovora između Svete Stolice i BiH s ciljem razmatranja pitanja vezanih za održavanje mise za Bleiburg.

Zastupnik HDZ BiH predlagao je usvajanje odluke o prihvaćanju rezolucija i deklaracija Vijeća Europe i Europskog parlamenta koje se odnose na osudu zločina svih totalitarnih režima u 20. stoljeću, kako fašističkih i nacističkih tako i komunističkih, no to nije prihvaćeno.

Vjerojatno kako bi privolili zastupnike srpskih oporbenih stranaka bošnjačke stranake prihvatile su da se u rezoluciji ne spominju, a time se aboliraju ne samo zločini komunističkog režima, već i četnički zločini nad ne samo Hrvatima, već i nad desetinama tisuća Bošnjaka u Drugom svijetskom ratu. Oni su ih time po drugi put ubili. Nosit će ih na savjesti.Stara narodna izreka kaže: “Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada”./R.I//HMS/

Najnovije

SARAJEVO

KONAKOVIĆ – SZIJJARTO: Mađarska želi ubrzanje europskog puta BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjártom, s kojim...