O IZMJENAMA IZBORNOG ZAKONA BiH

BOŠKOVIĆ: To je crvena linija ispod koje ni jedan hrvatski dužnosnik u BiH nema pravo ići jer to se zove izdaja hrvatskog naroda

-Mi Hrvati u BiH ne smijemo se umoriti govoriti o našem položaju. Hrvatski narod u BiH nije ravnopravan s druga dva naroda, iz prostog razloga jer hrvatski narod predstavljaju i oni koji nemaju njegov legitimitet, rekao je Mladen Bošković, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH gostujući u emisiji “Iz prve ruke” TV Herceg Bosne, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH koji bi osigurao legitimno predstavljanje u domovima naroda, Predsjedništvu BiH i donošenju izbornih pravila za Grad Mostar, kao uvjetu HDZ-a i HNS-a za formiranjem nove Vlade FBiH, Bošković kaže da je krajnje licemjerno da Bošnjaci Hrvatima tri puta izaberu člana Predsjedništva, a da govore da to nije tako jer je za Komšića glasovao značajan broj Hrvata, a zna se da to nije tako.

-U ovome trenutku 97 ili 98 posto hrvatskih glasova je, kako oni vole podcjenjivački reći, unutar neke udruge građana. Neka se ona zove i udruga građana, to je Hrvatski narodni sabor i on ima legitimitet od 97 ili 98 posto hrvatskih glasova, rekao je Bošković .

Dodaje da su izmjene izbornog crvena linija ispod koje se ne smije ići.

“To je crvena linija ispod koje ni jedan hrvatski dužnosnik u BiH nema pravo ići jer to se zove izdaja hrvatskog naroda.

Istaknuo je da se vrlo često u javnosti zlonamjerno želi špekulirati da su zahtjevi za izmjenom Izbornog zakona od strane HDZ-a BiH i HNS-a neka vrsta ucjene, ali da to nije tako.

-To je borba za osnovna ljudska prava. Hrvatski narod u BiH ima pravo biti slobodan, ima pravo biti jednakopravan s druga dva naroda na cijelom prostoru BiH i ima pravo, odnosno trebao bi imati pravo birati svoje predstavnike. Ispod toga nem dalje, mi nemamo drugog rješenja, rekao je Bošković te uputio poziv kolegama iz drugih parlamentarnih stranaka:

“Lijepo molim sve kolege iz drugih stranaka i koji predstavljaju jedan ili drugi narod da jednostavno dođemo do rješenja da dvi budemo zadovoljni”, apelirao je Bošković.

Pojasnio je i koje je to “jedno i jedino rješenje” kojim bi se riješio problem nejednakopravnosti Hrvata u BiH:

“Jedno je i jedino rješenje da svi budemo zadovoljni, da pomirimo koncept kolektivnog i građanskog. Hrvati ne žele živjeti u građanskoj BiH, Hrvati žele živjeti u BiH gdje će biti jednakopravni i gdje će moći birati svoje predstavnike. To je nešto ispod čega ni jedan hrvatski dužnosnik ne može i ne smije ići”, naglašava Bošković i dodaje:

-Još jedanput ponavljam, to bi bila izdaja hrvatskog narod i to bi bila prevara hrvatskih birača iz 2018. godine, rekao je Bošković./HMS/

1 COMMENT

 1. Bravo gos. Bošković!
  Na stub srama treba staviti sve halal Hrvate koji kooperiraju sa bošnjačkim unitaristima
  protiv naroda iz kojeg dokaze.
  Poskok info je objelodanio ime N1 novinara hrvatskih korijena koji je zaželio ŽZH freie Faschismus .
  Sve halal Hrvate treba staviti na listu od 1-100 i bodovat ih po zasluzi.
  Samo tako će se smanjiti broj modernih poturica.
  Mnogi naši susjedi konkuriraju na jednu takvu listu dok mi nemamo pojma o tome.

Comments are closed.

Najnovije

IMA SE, MOŽE SE...

Haaland na oproštajne darove potrošio pola milijuna eura: Častio i kuhare, fizioterapeute, liječnike…

Norveški napadač Erling Haaland (21) podijelio je desetke skupih satova suigračima i klupskom osoblju kao oproštajne darove na odlasku iz Borussije Dortmund u Manchester...