Boris Johnson od sutra je britanski premijer

Boris Johnson bit će novi britanski premijer.

Pobijedio je u utrci unutar Konzervativne stranke, i to uvjerljivo.

Osvojio je 92.153 glasa naprama 46.656 koliko je osvojio njegov protukandidat Jeremy Hunt. Izlaznost je bila 87,4 posto, objavila je Konzervativna stranka.

Bivši britanski ministar vanjskih poslova i gradonačelnik Londona sutra će preuzeti dužnost od dosadašnje premijerke Therese May.

Boris Johnson je nakon pobjede kazao da je bila privilegija služiti u kabinetu Terese May i vidjeti njenu strast i odlučnost.

Rekao je da je “izvanredna čast i privilegija” biti izabran za lidera torijevaca. Najavio i da će provesti Brexit do 31. listopada.

“Hvala vam svima na nevjerojatnoj časti koju ste mi dali. Vrijeme kampanje je završeno i sada počinje vrijeme rada na tome da ujedinimo zemlju i stranku, provedemo Brexit i pobijedimo Corbyna. Nastavit ću raditi svom snagom da se odužim za vaše povjerenje”, napisao je Johnson na Twitteru.

Oglasila se i premijerka u odlasku.

“Velike čestitke Borisu Johnsonu na izboru za lidera Konzervativaca. Sada moramo raditi zajedno da provedemo Brexit koji odgovara cijeloj Velikoj Britaniji i da Jeremyja Corbyna držimo podalje od vlade. Imat ćeš moju punu podršku iz pozadine”, napisala je May na Twitteru.


/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBAVLJENA PROZIVKA

U HNK Čapljina se oslanjaju na igrače iz vlastitog pogona

Proteklog je vikenda na gradskome stadionu Bjelave u Čapljini obavljena prozivka nogometaša HNK Čapljina, ususret novoj sezoni.Po riječima trenera Dragana Radovića, na prvome se...