Borac ISIL-a, državljanin BiH pobjegao prije premještanja u Sarajevo

Jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su se aktivno borili u redovima terorističke organizacije Islamske države (IS), Armin Čurt uspio je pobjeći iz zarobljeništva u Siriji, kamo je dospio nakon što su ga uhvatili pripadnici snaga protuterorističke koalicije predvođene SAD-om, potvrdio je danas ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Čurt je bio među osobama koje su u travnju iz Sirije trebale biti deportirane u BiH na temelju sporazuma postignutog s američkim vlastima, no neposredno prije toga pobjegao je iz zarobljeničkog dijela kampa Roj koji nadziru pripadnici koalicijskih snaga.

“On je trebao doći zajedno s Ibrom Ćufurovićem, zajedno su trebali biti isporučeni u Bosnu i Hercegovinu. Službeno sam informiran da je uspio pobjeći iz toga kampa”, kazao je Mektić gostujući u programu televizije N1.

Prijetio da će zaklati poglavara Islamske zajednice u BiH

Ne zna se kamo je Čurt pobjegao, a Mektić je pojasnio da su nakon njegova bijega u kampu Roj pojačane mjere osiguranja.

Čurt se “proslavio” kada je u siječnju 2016. godine u jednoj videoporuci iz Sirije, gdje se borio u terorističkim postrojbama, prijetio da će zaklati poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića optužujući ga da je nevjernik.

Jedini državljanin BiH koji je dosad izručen iz Sirije je Ibro Ćufurović, kojemu se pred Sudom BiH sudi po optužnici za terorizam./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODGOĐENO DO DALJNJEG

Autobusi iz BiH za Hrvatsku vraćeni sa granice

Autobusi koji su u četvrtak krenuli na linijama za Hrvatsku vraćeni su sa granice, a autobusne linije za tu zemlju su ponovno ukinute i...