Bolnica fra Mato Nikolić u Novoj Biloj upošljava 60 liječnika, ulaže se i u opremu i gradi suvremena operacijska dvorana

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, s ministrom prostornog uređenja FBiH, Željkom Nedićem, posjetila je danas Hrvatsku bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, javlja Hrvatski Medijski Servis. Baradara i Nedić razgovarali su s ravnateljem bolnice, dr. Mladenom Ćuturićem o planovima za razvoj i unaprjeđenje bolničkih kapaciteta.

Pod mladim i ambicioznim vodstvom dr. Ćuturića, bolnica je dosegnula rekordan broj od 60 zaposlenih liječnika od svog osnutka, od čega je 20 na specijalizaciji. U tijeku su radovi na izgradnji nove suvremene operacijske dvorane, s ulaganjem blizu milijun konvertibilnih maraka (KM). Dodatno, značajna sredstva uložena su i u nabavku nove opreme, poboljšanje energetske učinkovitosti i opsežne renovacije.

Hrvatska bolnica dr. fra Mato Nikolić, dar Republike Hrvatske i njezinog tadašnjeg predsjednika dr. Franje Tuđmana, i dalje će imati snažnu podršku na federalnoj razini. Današnja posjeta bila je idealna prilika za pregled dosadašnjih ulaganja i realizacije projekata financiranih sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čijem je čelu ministar Nedić. Uzimajući u obzir i ostale radove koji su u protekle četiri godine financirani s razine Federacije BiH, uloženo je više od 5 milijuna KM, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Nakon završetka izgradnje 6. lamele bolnice 2019. godine, predviđa se početak izgradnje 7. i 8. lamele krajem 2024. ili početkom 2025. godine. Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, osobno je uključena u Odbor za izgradnju ovih lamela, što dodatno naglašava važnost projekta. Ovaj posjet i planovi pokazuju trajnu posvećenost razvoju zdravstvenih usluga i infrastrukture, čime se osigurava bolja budućnost za stanovnike Središnje Bosne, navodi se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img