Hrvatski Medijski Servis

Bolja cesta za gornjoramska sela i putnike za Tomislavgrad

Kao što je poznato svima onima koji prometuju iz pravca gornjoramskih sela prema Prozoru u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, u tijeku su radovi na sanaciji i proširenju ceste na potezu Podborsko raskrižje – Haćimići. Riječ je o dosta zahtjevnoj dionici koja podrazumijeva angažman posebnih strojeva jer je riječ o dosta stjenovitom terenu, piše Vecernji.ba

Zadovoljni viđenim

U našem društvu su bili trenutačni zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije i predsjednik Općinskoga odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH Rama Drago Tule i kandidat OO HDZ-a BiH Rama za županijsku Skupštinu Slavko Bilić. Spomenute radove većim dijelom financira Vlada Hercegovačko-neretvanske županije. Upravo u kontekstu činjenice da županijska Vlada trenutačno financira nekoliko infrastrukturnih projekata u općini Prozor-Rama, bitna je koordinacija rada bivših i budućih zastupnika u županijskoj Skupštini.

– Jako smo zadovoljni viđenim ovdje na terenu. Riječ je o sanaciji najzahtjevnije dionice, nakon čijeg će završetka biti umnogome olakšano prometovanje na ovome pravcu.

Osim žitelja gornjoramskih sela, ova cesta je iznimno bitna i svima onima koji ovim pravcem prometuju prema Tomislavgradu – naveo je Bilić.

Lokalna zajednica

On se osvrnuo i na činjenicu da se trenutačno prometuje kroz selo Sopot izrazito lošom cestom, ali će po završetku radova na glavnom pravcu biti sanirana i ta lokalna cesta koja se također financira iz županijskog proračuna.

– Nažalost, morali smo čekati nekoliko godina i sanaciju ceste pod Pećinama kako bi na red došla sanacija i ove seoske ceste.

Mještani su posebno ogorčeni. Osobno ću se u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije zalagati da se već od proljeća nastavi s ulaganjem u ovu prometnicu, ali i druge projekte od interesa za našu lokalnu zajednicu – zaključio je naš sugovornik Slavko Bilić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte