SARAJEVO

Boban se oprostio od Osima: Počivaj u miru, šefe

Ivica Osim, legendarni bh. trener, omiljen na području cijele bivše Jugoslavije, umro je prije dva tjedna u 80. godini u Grazu. Danas je u Sarajevu, u Narodnom kazalištu, bila komemoracija njemu u čast, a zatim i posljednji ispraćaj na sarajevskom groblju Bare.

Brojne legende na posljednjem ispraćaju

Na oproštaj od Švabe ili Štrausa s Grbavice, što su nadimci kojima su ga svi zvali, došli su mnogi proslavljeni nogometaši i treneri, a među njima je bio i Zvonimir Boban, legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije. Boban se ovim riječima oprostio od Osima:

“Bio je sjajan igrač, veliki trener, ali je prije svega bio iznimno dobar čovjek, bio je naš čovjek. Ostao je čovjek raje. U svojoj poemi. Jedinstven. Ostao je takav, smiren. Vjerujem da nitko od nas nije siguran da li ćemo se sresti negdje gore. Svi imamo odgovornost da njegov nauk i poruka žive i dalje”, rekao je Boban pa dodao:

“Bio mi je prvi trener u reprezentaciji Jugoslavije. Sve naše desetke učio je i naučio trčati. Napravio je od nas dobre ljude, velike profesionalce. Zvao me Zvonce, bilo je tako blisko i očinski. Hvala Vam na svemu, neka Vam je laka bosanska, sarajevska zemlja. Počivaj u miru, šefe”, rekao je Boban te izrazio sućut i u ime predsjednika UEFA-e Alexandera Čeferina te Arsenea Wengera./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije