AKCIJA 'SQUERE'

Blokirana veća količina novca, nezakonite radnje počinjene uz pomoć odvjetnika i notara

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u sklopu operativne akcije „Square“, na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada i dalje provode pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari kao i privremeno oduzimanje dokumentacije na više od 40 lokacija.

Kako se navodi u službenom priopćenju SIPA-e, navedene aktivnosti se preuzimaju zbog postojanja osnova sumnje da je na području Kantona Sarajevo i šire, u vremenskom razdoblju od 2009. godine do danas određena organizirana skupina ljudi, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, poduzimala nezakonite radnje zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju tako da je krivotvorila vlasništvo nad zemljištem, prometovala većim brojem nekretnina, kojima se na području Kantona Sarajevo, u skladu s važećim zakonskim propisima nije moglo prometovati, čime su stekli veliku protupravnu imovinsku korist.

Navedene radnje su članovi skupine realizirali uz pomoć i uključivanje nekoliko odvjetnika i notara na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom drugih osoba koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama.

Do sada je blokirana i privremeno oduzeta veća količina novca.

Više informacija o operativnoj akciji „Square“ u tijeku rada, po okončanju planiranih aktivnosti./HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....