BJELAŠNICA: Djevojčica u životnoj opasnosti nakon što je pala sa sanjki

Danas se na Bjelašnici u popodnevnim satima dogodila nesreća kada je djevojčica tokom sanjkanja pala i udarila glavom od kamen nakon čega je izgubila svijest.

Ubrzo je prevezena na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu gdje su joj konstatirane teže ozljede.Kako su za portal Klix.ba kazali očevici, na mjestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja ’84, a na vozilo hitne pomoći se također čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz pravca centra Sarajeva.

Kako nam je potvrdio direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Županije Sarajevo Adem Zalihić, djevojčica je zadobila frakturu lubanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali dijelovi tijela u jako lošem stanju.

“Suština priče je da se u Županiji Sarajevo organiziraju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći što je samo po sebi protuzakonito. Na Bjelašnici nisu osigurali vozilo hitne pomoći i to je greška organizatora”, kazao je Zalihić.

On je za Klix također rekao da se djevojčica u ovim trenutcima nalazi u operacijskoj dvorani i da je u izuzetno kritičnom stanju.

“Morati ćemo djevojčici otvoriti glavu. Ja sam ih još u kolovozu prošle godine upozoravao kada je preminuo jedan momak usljed predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje osiguranje koje nije znalo pružiti adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv netko ko nije osigurao adekvatno osiguranje gore”, dodao je Zalihić./HMS/

Iz preduzeća ZOI’84 niko se, još uvijek, nije oglasio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREGOVARAČKI TIM GO HDZBiH MOSTAR

Posao je obavljen, Mostar dobiva izbore!

Jučer i danas su oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH vezano za Grad Mostar.Dakle, nakon...