Hrvatski Medijski Servis

BIVŠI MOSTARSKI GRADONAČELNIK Safet Oručević je potpisao prisegu za HVO!

Negdašnji gradonačelnik Mostara Safet Oručević, ovih je dana u žiži javnosti, a bio bi i puno više da nije aktualnog slučaja “Aluminij”. Prije par dana prozvan je na nekim portalima kako je nekoć bio član HVO-a, pa je sve to pokušao demantirati u dopisu portalu Pogled.ba.

“A što se tiče HVO-a, ja nisam nikad bio u HVO-u, a u to ratno vrijeme ni u Dubrovniku, nego kao pripadnik Armije BiH na Bulevaru u istočnom Mostaru”, pored ostaloga stoji u spomenutom reagiranju Safeta Oručevića.

Ipak evo dokumenta koji ismijava Oručevićeve navode:

Svjedoci iz tog vremena su još živi ljudi. Itekako živi, te su danas za Dnevno.ba potvrdili kako je Safet Oručević bio vozač u Uredu za posebne namjene HVO-a, a nadređeni mu je bio, vjerovali ili ne, rahmetli Ismet Hadžiosmanović.

Predsjednik spomenutog ureda u to vrijeme bio je Milan Lovrić, jedan od najbližih suradnika Mate Bobana iz tog vremena, a ured je bio smješten u zgradi projektanta u ulici Stjepana Radića, nedaleko od sjedišta portala Bljesak.info./HMS/

About the Author
  1. PeroReply

    SAD mu je teško priznat a da nije bilo HVO danas bi sada bio u turskoj

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte