BIVŠI DIREKTOR Ratni zločinac Enver Zornić dobio otkaz u sarajevskom poduzeću Toplane

Bivši direktor sarajevskih Toplana Enver Zornić, koji je smijenjen zbog presude da je počinio najteža kaznena djela ratnog zločina u razdoblju agresije na Sarajevo, danas je dobio otkaz u Toplanama.

Nakon smjene s pozicije direktora Zornić je prema odluci Nadzornog odbora Javnog poduzeća Toplane-Sarajevo trebao biti zaposlen na drugo radno mjesto u ovom javnom poduzeću, međutim do toga neće doći, prenosi Klix.

Nadzorni odbor je u odluci o razrješenju zadužio je novoimenovanog vršitelja dužnosti direktora Berina Alagića da Zornića “rasporedi na radno mjesto koje odgovara njegovog stručnoj spremi u skladu sa zakonom, općim uvjetima KJKP Toplane-Sarajevo i u skladu s Ugovorom o angažmanu”.

Kako saznaje Klix.ba, Enveru Zorniću koji je od dana smjene bio u statusu neraspoređenog danas je i službeno uručen otkaz.

Alagića je nakon preuzimanja funkcije vršitelja dužnosti direktora zbog brojnih neregularnosti poništio oglas za prijem 20 zaposlenika, koji je pred smjenu raspisao Zornić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIK HNS BiH i PREDSJEDAVAJUĆI DOMA NARODA PBiH

Čović u svoje i u ime Hrvata u BiH čestitao Dana državnosti Republike Hrvatske

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović, povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, uputio je čestitku predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću...