ŽUPANIJSKI SUD U TUZLI

Bivši direktor “Konjuha” osuđen na pet godina zatvora

Županijski sud u Tuzli je po optužnici Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije donio i objavio osuđujuću prvostupanjsku i nepravomoćnu presudu za Eldina Brčaninovića iz Živinica, bivšeg direktora firme “Konjuh” d.d Živinice, zbog produženog kaznenog djela zloupotreba položaja i ovlasti i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, priopćeno je iz Tužiteljstva TŽ.

“Također, Brčaninoviću se, po pravomoćnosti presude, izriče i sigurnosna mjera zabrane obavljanja dužnosti ili funkcije direktora u privatnim ili javnim poduzećima, ustanovama ili organima u BiH u trajanju od 5 godina”, naveo je Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću Tužiteljstva TŽ.

Optužnicom ovog Tužiteljstva se Brčaninović tereti da je kao direktor i odgovorna osoba u firmi “Konjuh” Živinice zloupotrijebio ovlasti, postupao suprotno interesima službe i Konjuha i suprotno propisima koji su ga obavezivali na zakonito, savjesno i odgovorno poslovanje.

“U dvije radnje koje se Brčaninoviću optužnicom stavljaju na teret navodi se da je pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 474.000 KM firmi “BH Pelete” d.o.o Živinice, a u kojoj je bio jedan od osnivača i s kojom je Konjuh imao zaključene ugovore o poslovnom odnosu”, navodi Arnautović. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NJEMAČKA

Bundestag potvrdio kandidaturu Schmidta za novog visokog predstavnika u BiH

Njemački Bundestag upravo je glasanjem službeno potvrdio kandidaturu Chistiana Schmidta kao njemačkog kandidata za visokog predstavnika. Time je od danas Schmidt i formalno kandidat za...