ATENA

Bivšeg grčkog ministra financija Janisa Varufakisa pretukli maskirani razbojnici

Skupina maskiranih osoba napala je i pretukla bivšeg grčkog ministra financija Janisa Varufakisa ispred restorana u glavnom gradu Grčke.

On je nakon incidenta prevezen u bolnicu, gdje je utvrđeno da mu je slomljen nos, pišu grčki mediji.

Ljevičarskog 61-godišnjeg oporbenog zastupnika je skupine pa od 20-ak ljudi najprije vrijeđala ispred restorana, u kojem je večerao s pristašama svoje stranke Mera25.

Varufakis je zatim otišao do ulaza u restoran kako bi razgovarao s njima, no tada ga je više maskiranih osoba napalo, bacilo na tlo, te ga udaralo nogama po licu.

Varufakis je nakon napada prebačen u bolnicu. Porekao je izvješća da su napadači bili autonomaši, anarhisti ili ljevičari.

Prema njemu, radilo se o unaprijed angažiranim nasilnicima koji su ga optužili da je usred dužničke krize 2015. godine, kada je bio ministar financija, Grčku prodao stranim državama.

“To su bili plaćenici koji su nespretno ponovili laži da sam se prodao. Ne damo da nas dijele. Naprijed!” napisao je Varufakis na Twitteru.

Njegova stranka je napad nazvala drskim fašističkim napadom provokativnih nasilnika. Varufakis je 2015. godine pred istim restoranom već bio žrtva sličnog napada./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...