Biskup Palić slavio uskrsnu misu u mostarskoj katedrali

– Uskrsnu misu u prepunoj mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Mostarski biskup istaknuo je kako je uskrsnuće temelj svega.

– Često se čini kako posvuda oko sebe vidimo nepravdu, zlo, ravnodušnost i okrutnost, ali usred tame uvijek nešto novo oživi i prije ili kasnije urodi plodom – kazao je biskup Palić.

Dodao je kako se “svaki dan u našem svijetu” ljepota iznova rađa i uzdiže te da su se ljudska bića s vremena na vrijeme uzdizala iz situacija koje su se činile osuđenima na propast.

– Tamo gdje smo se stvarno upleli, uključili srcem, vjerom i životom u ovaj događaj uskrsnuća, kada povjerujemo u taj događaj , naša tama odjednom postaje svjetlo, ustvari to je istina ovog evanđeoskog događaja. S ovim događajem stvarno možemo živjeti. U ovom događaju nestaje sav strah. Ovaj događaj budi nadu, otvara nove horizonte ljepote života kakav god on bio. U ovom događaju svaki život, ali i svaka smrt dobiva svoj konačni smisao i svako tko uroni u ovaj događaj može doista voljeti, jer samo oni koji se ne boje za svoj život mogu ga zaista dati.

Stoga, danas na Uskrs tražimo Isusa koji nam dolazi u susret. Možemo ga tražiti među mrtvima, ali čujemo riječ nebeskih anđela „nije ovdje uskrsnuo je“, i zato se trebamo okrenuti i tražiti ga među živima – poručio je biskup Palić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img