ŠIROKI BRIJEG I LJUBUŠKI

Biračka mjesta otvorena na vrijeme

U nedjelju ujutro u BiH su počeli Lokalni izbori, a 51 biračko mjesto u Ljubuškom otvoreno je jutros na vrijeme, u 07.00 sati. Izbori se prvi put održavaju u uvjetima epidemije Covid-19.

Za Gradsko vijeće Ljubuški, koje broji 97 mjesta, bore se kandidati iz 9 stranaka, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale tri osobe – kazao je za Fenu predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški Stipe Bubalo.

Ukupno je u tom gradu 22 543 registriranih birača s pravom glasa, od čega 286 putem redovnih mobilnih timova i više od 100 koji glasuju putem posebnom Covid mobilnoga tima.

-Epidemiološke mjere bi se trebale poštovati i ne očekujemo nekih velikih problema – istaknuo je Bubalo.

I u Širokom Brijegu birališta su otvorena točno u 07.00.

Za Gradsko vijeće Širokog Brijega, bore se kandidati iz devet političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale dvije osoba.

Ukupno je u tom gradu 23 532 registriranih birača s pravom glasa.

– Gužvi nema i izborni proces zasad protječe bez problema – izjavio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Široki Brijeg Mate Mikulić./Fena/HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....