Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO/BIOKŠIĆ: Ovo je kraj za Aluminij, samo mali broj radnika došao na posao

Foto: Fena

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika “Aluminija” Romeo Biokšić rekao je  jutros, nekoliko sati nakon što je Aluminij d.d. Mostar iskopčan s visokonaponske mreže, kako smatra da je to kraj za ovu mostarsku tvornicu.

– Tu sam 21 godinu i sve do sada sam imao neku dozu optimizma, ali nakon ovog sinoćnjeg događaja, smatram da je ovo kraj za Aluminij – kazao je Biokšić u izjavi za Fenu.

Dodao je kako je jedan mali broj radnika neproizvodnog sektora jutros stigao na posao te da će kasnije održati i sastanak.

– U 11 sati će biti održan sindikalni i sastanak s Upravom Društva i nakon toga ćemo znati što i kako dalje – potvrdio je Biokšić te naveo kako predstavnike Sindikata Aluminija do sada nitko nije kontaktirao.

Četiri minute iza ponoći Aluminij d.d. Mostar iskopčan je s visokonaponske mreže. Tako se ostvario najcrnji scenarij na koji su proteklih dana upozoravali radnici Aluminija.

Podsjećamo, zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte