Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

BIO JE PUN SIROVE NAFTE Iranski supertanker zaplijenjen kod Gibraltara

Foto: EPA

Analize su pokazale da je supertanker zaplijenjen kod Gibraltara prošlog tjedna bio u potpunosti ispunjen sirovom naftom, priopćila je u ponedjeljak vlada britanskog teritorija.

Britanski kraljevski marinci ukrcali su se u četvrtak na brod Grace 1 na obali Gibraltara i zaplijenili ga zbog pokušaja prevoženja nafte u Siriju čime se krše sankcije Europske unije.

“Vlada Gibraltara sada može potvrditi, nakon što je dobila rezultate sveobuhvatnih laboratorijskih ispitivanja, da je supertanker Grace 1, zadržan u četvrtak u ranim jutarnjim satima ujutro, bio potpuno ispunjen sirovom naftom”, navodi se u priopćenju vlade.

“Rezultati ovih testova proturječe izjavama nekih stranih izvora koji su nagađali kako nije bilo nafte na brodu”, dodaje se u priopćenju.

U priopćenju Gibraltara navodi se da je zadržavanje broda povezano sa sumnjom na odredište tereta, odnosno rafinerije Banjas u Siriji koja podliježe sankcijama EU-a.

Gibraltarske vlasti nisu objavile čija je nafta, no iranski dužnosnici ranije su potvrdili da je riječ o iranskom tankeru./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte