SEJDO O HARMONIKAŠU

Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika, zna se kako su završili

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica kojom je predsjedavao predsjedatelj i drugi bošnjački član Željko Komšić, a na kojoj su sudjelovali članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović.

Uoči sjednice Milorad Dodik je doveo harmonikaša u prostorije Predsjedništva, pjevao i veselio se, a Komšić je dao svoj komentar o tome.

– Ja sam odlučio da ne ulaze snimatelji i fotografi zbog harmonikaša da ne bi ispao medijski kaos i cirkus. Izvinjavam se vama, ali je to razlog. Lako je glumiti mangupa, ali takve stvari… Mislim da je gospodin Dodik ovim potezom… ne znam što je želio pokazati. Samo je sebe ponizio. Moja je obaveza da ne dozvolim da ponižava institucije – kazao je Komšić, a prenio sarajevski Avaz.

Na pitanje o konzumiranju alkohola na radnom mjestu, Komšić je rekao da on to ne dozvoljava.

– Siguran sam da je kod gospodina Džaferovića isto tako. Harmonikaš je nepotrebna i besmislena provokacija. Razmišljali smo dugo je li to provokacija u smislu da se traži incident koji bi mogao otići u nepredviđenom pravcu. Nitko ne može sve što hoće raditi. Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika, koji su mislili da mogu što hoće, a po povijesti se zna kako su završili. Ovo je provokativan potez – istakao je Komšić.

Dodik doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...