Sve vijesti

WASHINGTON

Bijela kuća optužila Elona Muska za ponavljanje “gnusne antisemitske laži”

Bijela kuća u petak je optužila Elona Muska da je ovog tjedna na svojoj društvenoj mreži X ponovio “gnusnu antisemitsku laž”, nazivajući to “odvratnom promocijom antisemitske i rasističke mržnje” koja se “kosi s našim osnovnim vrijednostima kao Amerikanaca”.

– Neprihvatljivo je ponavljati užasnu laž iza najfatalnijeg čina antisemitizma u američkoj povijesti u bilo koje vrijeme, a kamoli mjesec dana nakon najsmrtonosnijeg dana za židovski narod od Holokausta – izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates, reagirajući na Muskovu izjavu u postu postavljenom u srijedu i koji se odnosi na Hamasov napad na Izrael 7. listopada.

Predstavnici Muska ili X nisu mogli odmah biti dostupni za komentar na izjavu iz Bijele kuće.

X je ranije odbio komentirati Muskovu objavu, a izvršna direktorica X Linda Yaccarino napisala je u četvrtak:

– Kada je riječ o ovoj platformi – X je također bio izuzetno jasan u pogledu naših napora u borbi protiv antisemitizma i diskriminacije. Za to nema mjesta nigdje u svijetu – to je ružno i pogrešno. Točka.

IBM je u četvrtak priopćio da je odmah obustavio oglašavanje na X nakon što je u izvještaju utvrđeno da su njegovi oglasi postavljeni pored sadržaja koji promovira Adolfa Hitlera i nacističku stranku.

Oglašivači su napustili platformu otkako ju je Musk kupio u listopadu 2022. i smanjili moderiranje sadržaja, što je rezultiralo naglim porastom govora mržnje na X, objavile su grupe za građanska prava, prenosi Reuters./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MOSTAR

Kreće aktivističku tura za predstavnike lokalne vlasti “Putevima nevidljivih Mostarki”

Inicijativa građanki/na Mostara, u sklopu Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, organizira pilot aktivističku turu, za predstavnike lokalne vlasti, vijećnice i vijećnike, pod nazivom...