BIJEDIĆ ĆE U VLAST U TŽ: Odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina!

Večerašnjom odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina i smatram da trebamo ući u vlast na svim razinama vlasti, izjavio je predsjednika SDP-a Tuzlanskog kantona Envera Bijedića nakon odluke Bh. bloka da ne kreće u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju oporba u Federaciji BiH i na razini države.

“U ovom trenutku smatram da je država ugrožena od strane etno-nacionalnih stranaka koje gravitiraju prema Beogradu i Zagrebu. U ovom trenutku moramo više patriotske ciljeve realizirati na način da uđemo u vlast na svim razinama te da iznutra pokušamo promijeniti neke stvari koje objektivno nisu valjale. Ali, iz oporbenih klupa to nećemo nikada promijeniti”, kazao je Bijedić za Klix.ba.

Bijedić je kazao da večerašnja odluka Bh. bloka nije konačna, s obzirom na to da će Predsjedništvo SDP-a prekosutra pripremiti sjednicu Glavnog odbora stranke koja će biti održana u subotu.

“Na Glavnom odboru ćemo raspravljati oko svega toga. Kako će se glasovati, ja ne znam, ali stav 90 posto članova Županijskog odbora SDP-a TŽ je da se ide u vlast”, kazao je Bijedić.

Na upit kako će se sve ovo odraziti na Tuzlanski kanton, s obzirom na to da je SDP TŽ ranije donio zaključak da se krene u razgovore sa SDA i PDA, Bijedić je kategorično odgovorio da će Bh. blok ili njegov dio formirati vlast u Tuzlanskom kantonu.

Podsjetimo, u Sarajevu je održan sastanak lidera tzv. Bh. bloka Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića, a na kojem je bilo govora o tome da li će SDP BiH, DF i Naša stranka krenuti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om.

Konačni stav je negativan te Bh. blok ostaje oporba u FBiH i na razini BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČOVIĆ NA 30. OBLJETNICI HDZ BiH ZENICA

“Ako govorite samo o jednakopravnosti svoga naroda oko toga kompromisa nema, to morate znati”

-Neka ove prigodne aktivnosti koje danas obilježavamo ovdje na početku ove kalendarske godine u Zenici, ova čitava 2020. godina kad je u pitanju Hrvatska...