BIHAĆ: Migranti na Vučjaku napali policiju, napetost sve više raste

Grupa migranata fizički je napala nekoliko policajaca nakon čega je stiglo pojačanje Jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanske županije, dok su mediji udaljeni iz kampa.

Prava drama se odvijala nakon što je u kamp Vučjak stigao kamion s drvima kao pomoć migrantima tijekom hladnih dana. Međutim grupa migranata je u tom trenutku legla pod kamion u znak prosvjeda jer pod svaku cijenu žele napustiti kamp i krenuti ka granici s Hrvatskom.

Kada je policija pokušavala uspostaviti red i mir došlo je do fizičkog napada na policajce zbog čega su dva migranta ozlijeđena, a policajci su zaprijetili i uporabom fizičke sile.

Situacija je napeta i mogla bi eskalirati iako trenutno nema incidenata, piše Klix.ba.

Nakon napada policija je udaljila sve medijske ekipe iz prostora kampa.

Migranti su danas odbili hranu i vodu u znak prosvjeda jer su nezadovoljni nehumanim uvjetima u kampu Vučjak. Za Klix su kazali kako ne žele ići u nove kampove na području BiH nego krenuti ka zemljama Europske unije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Dobro i često pranje zuba važno je za očuvanje srčanog zdravlja

Većina naših svakodnevnih zadataka ne zahtijeva mnogo razmišljanja. Stvari poput tuširanja, jedenja i korištenja kupaonice nam prirodno dolaze, ali što ako postoji efikasniji način...