BIH PRIPREMA TUŽBU PROTIV GAVI-JA: Naručeno cjepivo nisu isporučili a 1,6 milijuna dolara nisu vratili

Vijeće ministara BiH danas je usvojilo Informaciju Pravobraniteljstva BiH o svim pokrenutim sporovima protiv Bosne i Hercegovine na sudovima u inozemstvu koji mogu imati dodatne financijske implikacije na proračun institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH, odnosno one razine vlasti na koji se spor odnosi.

Informacija sadrži pregled osam postupaka s detaljnim podacima o njihovom pojedinačnom statusu i vrijednostima spora, među kojima je njih sedam u fazi arbitražnog postupka ili mirnog rješavanja spora.

Jedan postupak priprema Bosna i Hercegovina protiv GAVI-ja (Global Alliance for Vaccines and Immunisation) radi vraćanja cjelokupnog neutrošenog novčanog iznosa mirnim ili drugim utuživim putem jer je GAVI jednostrano zadržao 1.615.120 američkih dolara, nakon isteka ugovora zaključenog s BiH o preuzimanju obveza nabavke cjepiva za COVID-19.

GAVI je Bosni i Hercegovini isporučio samo 27 posto ili 332.640 cjepiva od ukupno naručenih i plaćenih 1.232.000 doza cjepiva, a tijekom trajanja ugovora nije isporučeno 899.360 doza cjepiva, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img