BiH danas otvara pregovore o Sporazumu o suradnji s FRONTEX-om

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić sastat će se danas s zamjenikom generalnog direktora za unutarnje poslove pri Europskoj komisiji Oliverom Onidijem.

Tim sastankom, kojem će prisustvovati i predstavnici tima BiH za pregovore o Sporazumu o suradnji s Agencijom za europsku graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) na čelu s direktorom Granične policije BiH Mirkom Kuprešakovićem, biti će označen početak pregovora o tekstu sporazuma.

– Nakon uspostavljanja operativne suradnje s EUROPOL-om, ovaj sporazum je slijedeći važan korak za BiH u integraciji u zajednički europski sigurnosni prostor. Ministarstvo sigurnosti na taj način ispunjava i jednu od važnih pretpostavki za otvaranje pregovora BiH s Europskom unijom , priopćeno je iz tog ministarstva.

Predsjedništvo BiH je na izvanrednoj sjednici 8. veljače donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Europske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za europsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) u Bosni i Hercegovini./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img