AMERIČKI PREDSJEDNIČKI IZBORI

Bidenu pada podrška u saveznoj državi koja je ključna za pobjedu

Deset dana prije izbora već je glasalo 57 milijuna Amerikanaca, što bi mogao biti najveći odaziv u više od stotinu godina.

Izborne ankete pokazuju Bidenovo vodstvo pred Trumpom na nacionalnoj razini, no utrka je vrlo tijesna u ključnim državama koje će biti odlučujuće za izbore. U tri od tih država, Sjevernu Karolinu, Ohio i Wisconsin, Trump će otići nakon glasanja i održati skupove. Situacija je još uvijek nejasna u Teksasu, koji je tradicionalno republikanski, ali u kojem je ove godine došlo do snažne mobilizacije demokratskih birača.

Demokratski kandidat Joe Biden jučer je nastavio kampanju u Pennsylvaniji na dva skupa. Riječ je o saveznoj državi koja bi mogla odrediti izborni ishod ako rezultat bude vrlo tijesan. Ondje prema anketama tijesno vodi pred Trumpom. Reuters/Ipsosova anketa objavljena ranije ovaj tjedan pokazuje da Biden ima prednost od 4 post pred Trumpom u toj državi, što je pad u odnosu na tjedan dana prije kad je imao podršku od 7 posto. I još jedan signal da će rezultati ovih izbora biti vrlo tijesni i da Trump uspijeva mobilizirati svoje birače, prenosi Jutarnji list.

Bidenu prijeti ‘scenarij Hillary‘? Pada mu podrška u saveznoj državi koja je ključna za pobjedu, navodi se o najneizvjesnijim izborima za prvog čovjeka vodeće svjetske sile./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NEOVISNO O REZULTATIMA LOKALNIH IZBORA

Zašto je Mostar glavni grad Hrvata u BiH i zašto će to i ostati?

Sa 105.797 stanovnika Mostar je središte Hercegovine, jedan od većih gradova u BiH, jedini višenacionalni grad u zemlji, ali i glavni grad Hrvata u...