AMERIČKI PREDSJEDNIK

BIDEN: Pretpostavljam da će Putin krenuti na Ukrajinu, to će imati razorne posljedice

Američki predsjednik Jozef Biden izjavio je na press konferenciji u Bijeloj kući povodom prvih godinu dana na predsjedničkoj funkciji da je to bila godina izazova i napretka, ukazujući da će ukoliko Rusija krene na Ukrajinu to imati razorne posljedice.

On je rekao da će Moskva, ako, kako je naveo, “izvrši invaziju na Ukrajinu”, snositi odgovornost, prenosi AP.

“Pretpostavljam da će Putin krenuti ka Ukrajini”, kazao je američki predsjednik, dodajući da bi totalna invazija na tu zemlju, međutim, izazvala odgovor koji bi skupo koštao Rusiju i njenu ekonomiju.

Biden je naveo da vjeruje da Rusija priprema akciju u Ukrajini, iako smatra da Putin još nije donio konačnu odluku.

Američki lider je sugerirao da će ograničiti pristup Rusije međunarodnom bankarskom sustavu ukoliko izvrši invaziju na Ukrajinu.

Govoreći o pandemiji, on je kazao da je svjestan da su Amerikanci frustrirani zbog čitave situacije i njenih posljedica po ekonomiju.

“Nakon gotovo dvije godine fizičkih, emotivnih i psiholoških posljedica ove pandemije, to je za mnoge od nas bilo suviše da se podnese”, kazao je Biden, prenosi AP.

“Neki ljudi mogu nazvati ono što se sada događa ‘novom normalnošću’, ali ja to zovem poslom koji još uvijek nije završen. Stvari će postati bolje”, naglasio je američki predsjednik.

Biden je istaknuo da će SAD istrajati s naporima vezanim za cjepljenje protiv virusa korona, pošto se pokazalo da ta praksa djeluje, prenio je Reuters.

Biden je dodao da se SAD neće više vraćati zaključavanjima i zatvaranju škola, kao i da novi, omikron soj nije uzrok za paniku./HMS/

Najnovije

MOSTAR

Otvaranje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije u četvrtak

Svečano otvorenje XVIII. Simpozija iz dječje kirurgije održat će se u četvrtak, 1. lipnja u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Posebnost ovoga...