PREDSJEDNIK SAD

BIDEN: Pozivam čelnike BiH da rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju

Predsjednik SAD Joseph Biden, uputio je pismo novoizabranim članovima Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću, Željki Cvijanović i protuustavnom i protuhrvatskom članu Željku Komšiću, u kojem je u ime američkog naroda, njima i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

– Sjedinjene Države snažno podupiru suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Pozivamo čelnike Bosne i Hercegovine da ostave razlike po strani i rade na izgradnji bolje budućnosti za narode koje predstavljaju, naveo je Biden.

To, kako je naveo američki predsjednik, uključuje brzo formiranje vlasti na svim razinama i provođenje reformi potrebnih da se osigura mjesto Bosne i Hercegovine u euroatlantskoj zajednici naroda.

U nastavku je poručio da se veseli nadolazećoj godini kada su u pitanju odnosi dvije zemlje.

– U godini koja je pred nama veselim se jačanju prijateljstva među našim ljudima i produbljivanju naše suradnje, uključujući sigurnost, energetsku diversifikaciju i borbu protiv korupcije. Sjedinjene Države će nastaviti podržavati mir, sigurnost i prosperitet u Bosni i Hercegovini za sve njezine građane – zaključio je predsjednik SAD./HMS/

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Bolesti pčela i nove tehnologije u fokusu pčelarskog sajma u Mostaru

Svečanim otvorenjem u Mostaru počeo je Šesti međunarodni pčelarski sajam “VI Dani hercegovačkog meda, Mostar 2022.”, nakon čega su upriličena i stručna predavanja. O bolestima...