MOSTAR - BLAGAJ

Biciklisti sa Španjolskog trga krenuli stazom mistične prošlosti

Biciklijada “Stazom mistične prošlosti“ u organizaciji Udruženja za promociju biciklizma Hercegovina Bicikl započela je jutros na Španjolskom trgu, a okončat će se tijekom dana u Blagaju, javlja Anadolu Agency (AA). Biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine koji su se odazvali pozivu “Hercegovina Bicikla” vozit će stazom dugačkom 45 kilometara, uz druženje na više destinacija. Uglavnom će se voziti asfaltnim dionicama, uz posjete spomeniku prirode u mjestu Buna gdje se istoimena rijeka ulijeva u Neretvu, Stjepan-gradu u Blagaju, te još nekim znamenitostima ovog kraja.

“Imamo oko 50 sudionika. Ovo je inače prva biciklijada u kalendaru naših aktivnosti. Ideja je da danas prije svega promovramo Hercegovinu kao turističku destinaciju, odnosno takozvane ciklovodiče. Današnja biciklijada je praktična nastava u vremenu pandemije za njih. Ovdje su danas domaći turisti, oni plaćaju simboličnu kotizaciju u iznosu od pet maraka od čega će se financirati dalji rad spomenutih vodiča“, rekao je predsjednik Udruženja “Hercegovina bike” Toni Zorić, prenosi Bljesak.info.

Prvu pauzu tijekom današnje biciklijade sudionici će napraviti na Bunskim kanalima – parku prirode za čiji opstanak se bore eko-aktivisiti iz cijele zemlje, nakon što je davno objelodanjena ideja o gradnji mini hidro-elektrana na ovom lokalitetu.

Poslije kraćeg zadržavanja, slijedi nastavak biciklijade prema Blagaju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije