Hrvatski Medijski Servis

BH APSURDI Uputio pismo Zvizdiću da ga hitno proslijedi Zvizdiću

Zastupnik SBB-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut uputio je danas predsjedavajućem tog doma Denisu Zvizdiću molbu da urgenciju za dostavu odgovora na zastupnička pitanja proslijedi predsjedavajućem Vijeću ministara /u tehničkom mandatu/, također, Denisu Zvizdiću.

Arnaut se rukovodio striktnim odredbama Poslovnika Zastupničkog doma, koje nalažu da se pitanja i inicijative članovima Vijeća ministara dostavljaju “podsredstvom predsjedavajućeg Doma”, kao i da je predsjedavajući Doma u takvim slučajevima obvezan pitanja proslijediti “onome kome je upućeno”.

S obzirom na ove eksplicitne i nadasve jasne odredbe Poslovnika, Arnaut je bio prisiljen zamoliti Denisa Zvizdića, u svojstvu predsjedavajućeg Doma, da sam sebi, u svojstvu predsjedavajućeg Vijeća ministara, proslijedi Arnautova zastupnička pitanja, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

S tim u vezi, Arnaut je uputio urgenciju na dostavu odgovora na pitanja koja je Zvizdiću ranije postavio posredstvom bivše predsjedavajuće Doma Borjane Krišto, a koja se odnose na neprimjereno korištenje zvučne i svjetlosne signalizacije vozila koja Zvizdić koristi i koja su u njegovoj pratnji /nejasno je u kom svojstvu ostvaruje pravo na navedenu pratnju/, suprotno dobroj praksi zemalja EU i drugih demokratskih država, ističe se u priopćenju.

Arnautovo zastupničko pitanje glasi: Hoćete li naložiti da vozila u kojim se nalazite, kao i ona u Vašoj pratnji, ne koriste zvučnu i svjetlosnu signalizaciju osim u izuzetnim situacijama, te hoćete li naložiti da ta vozila poštuju sve prometne propise /uključujući da se ne ubacuju ispred drugih vozila na navedenoj raskrsnici/?

“Prilikom dolaska – pješice – na prijam prošlog tjedna, a koji je održan u rezidenciji veleposlanika u starom dijelu grada (Sarajeva), u izuzetno uskoj, jednosmjernoj ulici, kolona Vaših vozila /ukupno tri/ je prošla tik pokraj mene, s upaljenim rotacijama, signalnim svjetlima ispod haube, te uz povremeno paljenje zvučne signalizacije iako u ulici u tom trenutku nije bilo drugih vozila u pokretu. Brojne zvanice, uključujući brojne strane diplomate, koje su na prijam također pristizale pješice su se na svaki zvuk sirena prenule.

Identičan prizor kada su Vaša vozila u pitanju sam često primjetio niz Dalmatinsku ulicu, te pri skretanju s ulice Maršala Tita na ulicu Vrbanja, u pravcu zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Ovakvo ponašanje nanosi štetu ugledu BiH kada mu prisustvuju strane diplomate u čijim zemljama takvo ponašanje dužnosnika nije prihvatljivo i iritira građane”, navodi se u Arnautovom obrazloženju pitanja.

Bilo kakav odgovor da je riječ o procjeni službi i da se ne bavite ovim pitanjima, kaže Arnut, nije prihvatljiv, prenosi Ero.tel./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte