Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

BEZ KVORUMA ZA ODLUČIVANJE Zasjeda Zastupnički dom Parlamenta BiH, bez zastupnika SNSD-a, DNS-a i SP-a

Druga žurna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu, bez prisustva zastupnika SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Početku sjednice ne prisustvuje ni zastupnik SDS-a Mirko Šarović, tako da ova sjednica ima kvorum za održavanje, ali ne i za odlučivanje.

Na dnevnom redu su dvije točke – aktualna situacija u pravosudnim institucijama BiH s naglaskom na obveze iz preporuka Europske komisije i informacija Vijeća ministara o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktualnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 zastupnika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je jučer Srni da se iza inicijative grupe zastupnika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije “opasna, protustavna i protuzakonita namjera da se produži tehnički mandat Vijeću ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske”.

Zastupnik DNS-a Nenad Nešić rekao je jutros Srni da ni on, iz istih razloga, ne želi nazočiti ovoj sjednici./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte