BEZ DOGOVORA O DEBLOKADI “UBORKA” Federalna inspekcija naložila odvoz krutog otpada iz Mostara

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić sastao se danas s predstavnicima građana koji naseljavaju područje u blizini deponije “Uborak”. Sastanak nije iznjedrio konkretnim  dogovorom tako da se blokada deponije nastavlja. Takav razvoj događaja može dovesti do ekološke katastrofe i pojave  različitih zaraznih bolesti.

Ipak, dva od tri člana pregovaračkog tima koji su predstavljali građane bili su za sporazum koji bi se deblokirala deponija. Po nalogu federalne inspekcije mora se osigurati odvoz krutog otpada tako da će sutra vozila komunalnih poduzeća odvoziti otpad, a gradonačelnik Bešlić je izrazio nadu da će ipak razum prevladati i da će deponija biti odblokirana, piše Hrvatski Medijski Servis.

Sudionici današnjeg sastanka u mostarskoj gradskoj Vijećnici odlučili su se uputiti inicijativu Vladi Federacije BiH kako bi se i ona uključila u rješavanje problema. Međutim, predstavnici građana nisu pristali na bio kakav dogovor bez konkretnog datuma o zatvaranju deponije.

Podsjećamo, skupina građana koja je nastanjena u blizini mostarskog odlagališta otpada “Uborak” okupila su u neformalnu inicijativu “Jer nas se tiče” i blokirala gradsko odlagalište otpada. Od gradskih vlasti traže da se kroz sljedećih godinu dana deponija zatvori.

Omer Hujdur, član skupine  građana nakon sastanka s gradonačelnikom Bešlićem kazao je kako su razmatrali sve njihove zahtjeve.

Hujdur je napomenuo da je skupina građana odlučila ići s inicijativom prema Vladi FBiH kako bi i m pomogla u rješenju problema, ali da neće pristati na nikakav dogovor bez konzultacija s građanima sjevernog dijela grada kojih se ovaj problem i tiče.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je kako su svjesni situacije u kojoj se Grad nalazi te da je želja svih da se nađe zajedničko rješenje.
Podsjećamo, od početka blokade gradske deponije mostarska komunalna poduzeća ne odvoze otpad pa su kontejneri u cijelom gradu pretrpani smećem./HMS/

 

Najnovije