Hrvatski Medijski Servis

BEVANDA: Nastavlja se antihrvatska histerija, zastrašujuća je mržnja predstavnika najbrojnijeg naroda

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda smatra da je “neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja koja se povela u pojedinim medijima povodom nazočnosti hrvatskih dužnosnika Akademiji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjoj Luci i da je time nastavljena antihrvatska histerija u BiH”.

Ministar Bevanda, koji je i potpredsjednik HDZ-a BiH, u priopćenju ističe da je “zabrinjavajuće kako se lako otrovne strelice usmjere ka hrvatskim predstavnicima u BiH, čak i kada su u pitanju benigni događaji”.

“Huškačka medijska izvješća napisana su u poznatim političkim središtima, a posjeta hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavila antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman surađivati za dobrobit svih”, smatra ministar Bevanda.

Prema njegovoj ocjeni zastrašujuće je kako se predstavnici “najbrojnijeg naroda u BiH ponašaju i s koliko mržnje se istupa u javnom prostoru”.

“Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je zrcalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor”, smatra Bevanda.

“Moj rad i političko djelovanje temelje se na izgradnji povjerenja i čvrste suradnje s onima s kojima dijeliš prostor i određene zajedničke interese. Ovo nije država jednog naroda, jedne obitelji i nekolicine ljudi. Ovo je složena država s teškom prošlošću u kojoj moraju postojati povjerenje i korektan odnos”, dodao je Bevanda.

Pozvao je sve političke aktere u BiH da prestanu stvarati atmosferu “negacije i podjela te predložio da se s istim žarom s kojim osuđuju druge okrenu dogovorima kako bi institucije funkcionirale u punom kapacitetu nakon okončanih izbora”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte