SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA

Bevanda zahtijevao izjašnjavanje o proračunu za iduću godinu, evo zašto su hrvatski ministri glasovali protiv dnevnog reda

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda izrazio je žaljenje što danas nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt Proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ministar Bevanda naglasio je da je nužno da se svi proračuni u BiH donose do kraja godine te da je Ministarstvo financija i trezora BiH završilo svoj dio posla jer predstoje neodložne obveze koje se mogu završiti samo usvajanjem proračuna.

Prema riječima ministra Bevande zabrinjavajuće je i to što Fiskalno vijeće još nije usvojilo Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH za razdoblje 2022-2025 godine iako je ranije Ministarstvo financija i trezora BiH dalo prijedlog na izjašnjavanje.

„To je bio razlog što sam uz Proračun predložio nekoliko točaka koje bi otkočile mnoge procese i omogućilo efikasno poslovanje Ministarstva financija i trezora BiH i neometano funkcioniranje institucija BiH, a posebice i obveza koje imamo prema zaposlenima nakon određenih zakonskih izmjena“, naglasio je ministar Bevanda.

Dodao je kako je odbijanje članova Vijeća ministara BiH da se proračun za iduću godinu uvrsti u dnevni red dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasuju protiv ponuđenog dnevnog reda.

-Ministar Bevanda dodao je kako očekuje da se ovaj proces pomjeri s mrtve točke kako bi se neometano nastavilo financijsko poslovanje institucija BiH koje imaju brojne zahtjeve, priopćeno je iz Ministarstva financija i riznice BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...