Hrvatski Medijski Servis

BEVANDA: Očekujem da se sjednice Vijeća ministara pripremaju i održavaju sukladno Poslovniku

U vezi prolongiranja sjednice Vijeća ministara BiH oglasio se zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice BiH Vjekoslav Bevanda.

“Kao zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH sudjelujem u radu Kolegija koji se održava prije sjednica i, nakon iznesenih primjedbi, postignut je dogovor predsjedatelja i dvojice zamjenika da se sjednica prolongira i zakaže za 23. srpnja ove godine. Moj stav je nepromijenjen i očekujem da se sjednice pripremaju i održavaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu uz visok stupanj suglasnosti”, kazao je bevanda.

Kako je naveo, s obzirom na to da o pojedinim točkama koje su pripremljene u Generalnom tajništvu Vijeća ministara BiH postoje različiti pristupi Kolegij je odlučio da se do sljedećeg održavanja sjednice pokušaju usuglasiti i završiti obveze koje su pred njima.

“Kao što je poznato, Ministarstvo financija i trezora BiH na vrijeme je pripremilo, a Vijeće ministara usvojilo proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, kao i Odluku o privremenom financiranju za treći kvartal ove godine koja još nije usvojena, ali su sukladno zakonu isplaćene plaće za lipanj i redovito se otplaćuje vanjski dug. S obzirom na to da je Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH prije sedam mjeseci dostavljen Predsjedništvu BiH očekujemo da će u što skorije vrijeme biti usvojen i upućen u parlamentarnu proceduru”, naveo je.

Poručio je da je usvajanje proračuna najbolji način financiranja institucija BiH jer nema ograničenja kao kod privremenog financiranja niti mogućih smanjenja kapaciteta u radu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte