ŠIROKI BRIJEG

Besplatno podijeljeno 4000 pilića

U Širokom Brijegu provedena je akcija besplatne podjele 4.000 pilića za 320 obitelji.

Da se trebamo okrenuti domaćoj proizvodnji, a samim tim i zdravijem životu, smatra i Širokobriježanka Tatjana koja je došla po besplatne tovne piliće.

”Pilići su kap u moru onog što bi se trebalo podijeliti. Narod je u ovo vrijeme ostao bez posla i ovo dođe kao neki poticaj da nastave dalje”, rekla je Glavina.

Prvi projekt bio je poticanje poljoprivrede prije mjesec i po i tada je podijeljeno oko 300 besplatnih paketa sjemena za sadnju za oko 350 mladih osoba.

“Reakcije su bile zadovoljavajuće. Paket se sastojao od 10 vrsta sjemena, za oko 30 kvadrata površine. Ljudi obradili tu malu površinu, pa su sijali. Sad nakon mjesec i po već su tu rezultati, pa nam te mlade osobe dolaze, pokazuju nam svoje fotografije, šalju nam ih na društvene mreže mi ih po nekad objavimo”, kazao je Vice Slišković, organizator akcije.

Više od planiranog Slišković ističe kako ga posebno veseli činjenica da mladi koji prije korone nisu bili upoznati sa načinom sadnje sada brinu o svojim vrtovima. Nakon uspješne prve akcije, odlučili su se i na poticaj za stočarstvo.

”Mi otvorili prijave za 2000 pilića, a prva tri dana imali smo 320 prijava. Onda smo prijave obustavili, jer imali smo 320 prijava a samo 2000 pilića. Zvali smo proizvođača jaja i onda smo nakon dva dana donijeli odluku da nakon dvije tjedna od ovog dana zadovoljimo i sve ostale, tako da ćemo podijeliti 4000 pilića”, dodao je Slišković..

Osnovni cilj ove akcije, kažu nam organizatori, je potaknuti mlade da se počnu baviti poljoprivredom i zdravom prehranom, makar za vlastite potrebe./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EPICENAR U BLAGAJU

Snažan potres, 4,2 stupnja po Richteru, uzdrmao Hercegovinu

Mostar i Hercegovinu je oko 11:45 pogodio snažan potres. Potres je bio jačine 4,2 po Richteru s epicentrom kod Blagaja.Many felt reports received in...