Hrvatski Medijski Servis

BEOGRAD: Oporba traži uvjete za fer izbore i zajedničko upravljanje RTS-om

Na prosvjedu “Svi kao jedan – Jedan od pet milijuna” pročitani su zahtjevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i oporbe za definiranje fer i poštenih izbornih uvjeta, izbor novog sastava Regulatornog tijeela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Navedeno je da sastav REM-a mora biti “na ravnopravnim osnovama” po broju predstavnika vlasti i oporbe.

“Uvjet je i izbor tehničkog vodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS i RTV koji bi u prijelaznom razdoblju činile nestranačke ličnosti koje bi delegirala vlast i oporba”, navodi se.

Pročitano je da su predstavnici prosvjeda “Jedan od pet milijuna” spremni za razgovor s nadležnim organima i da će u narednim danima delegirati predstavnike za sve tri predložene radne grupe.

“Za pokretanje dijaloga odredili smo ne samo predstavnike oporbenih stranaka već i predstavnike strukovnih udruženja”, poručeno je sa skupa.

Prosvjednici su poslije pročitanih zahtjeva krenuli u šetnju ka zgradi Vlade Srbije i Slaviji.

“Slobodna Srbijo, i danas smo pokazali da smo dostojanstveni, slobodni, civilizirani. Hajde sada da pokažemo ponovo u Beogradu da je Beograd svijet i neka cijeli svijet vidi koliko nas danas ima”, poručeno je prije same šetnje./Beta/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte