Hrvatski Medijski Servis

BEĆIROVIĆ NADVISIO KOMŠIĆA Napadom na predsjednicu RH pokazao se kao veći šovinista, velikobošnjak i rušitelj BiH

Bošnjački kandidati za članove Predsjedništva BiH,  nadmeću se u tome tko će oštrije napasti političke predstavnike Hrvata u BiH i čelnike Republike Hrvatske, kako bi se dodvorili bošnjačkim biračima. Nakon Željka Komšića nešto dodatnih političkih poena napadom na predsjednicu Hrvatske odlučio je prikupiti i njegov ideološki brat SDP-ovac Denis Bećirović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Čini se, kako je, žestinom napada na Grabar Kitarović, Bećirović nadmašio  Komšića, pa će pisac Komšićevih izjava E. S., morati zašiljiti olovku i pooštriti huškački nastup svog šefa, piše Hrvatski Medijski Servis.

Povod je izjava predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da se “neće umoriti u zalaganju za jednakopravnost tri naroda u Bosni i Hercegovini”, što je Ustavom BiH definirano.

Bećirović je svoj napad na jednu izgovorenu rečenicu hrvatske predsjednice sročio na nekoliko stranica teksta, optuživši je da se “neovlašteno mješa u unutarnje stvari neovisne i suverene BiH”, da “demonizira Bošnjake kao jedini narod u Europi koji je doživio genocid nakon II svjetskog rata”, da “suštinski potkopava državu BiH”, da se zalaže za “ideologiju rasizma” i “udruženog zločinačkog poduhvata”….

-Prestanite promovirati segregaciju ljudi i zagovarati izborni sustav u kojem etnička pripadnost ili bilo koji identitet stečen rođenjem trebaju jamčiti obnašanje političkih funkcija, jer je to rasizam, a ne demokracija; prestanete štititi i promicati ideologiju koja je pred Međunarodnim sudom za ljudska prava osuđena za udruženi zločinački pothvat, kao i praksu koja je pred Europskim sudom za ljudska prava osuđena kao teška diskriminacija, napisao je Bećirović, koji je u baražnom napadu na šeficu hrvatske države naveo kako je u “Hrvatskoj na vlasti radikalna desnica” koja “relativizira ratne zločine i zanemaruje temeljne europske vrijednosti i “oživljava neofašističku ideologiju”.

Kandidat SDP BiH, stranke koja je u dva navrata majorizirala Hrvate formiravši vlast u FBiH bez predstavnika Hrvata, stranke čiji je kandidat, Željko Komšić, u dva navrata bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, tako je pokazao kako Ustavom zajemčenu konstitutivnost i ravnopravnost naroda, koju je potvrdio i Ustavni sud BiH, smatra rasizmom, a presudu Europskog suda za ljudska prava istrumentom za majorizaciju Hrvata u izboru članova Predsjedništva BiH. Takva njegova stajališta jasno pokazuju kako nije riječ o socijademokrati, jer socijaldemokrati su senzibilni prema ranjivim skupinama, uključujući i manjinske narode, već šovinistu, promotoru velikobošnjačke ideologije rušenja ustavnih temelja BiH i podjarmljivanja malobrojnijih naroda u Bosni i Hercegovini./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte