BANJA LUKA: U petak presuda za pokušaj ubojstva novinara Vladimira Kovačevića

U Okružnom sudu u Banjoj Luci 12. srpnja bit će izrčena presuda Marku Čoliću (32) optuženom za pokušaj ubojstva novinara iz Banje Luke Vladimira Kovačevića. U tom sudu danas su održane završne riječi obrane i tužiteljstva u tom slučaju, pri čemu je tužiteljica Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka Tatjana Ninkovića rekla je da su neosporno dokazali da je Čolić počinio djelo kako je opisano u optužnici.

Istaknula je da je na ključnom dokazu, teleskopskoj palici kojom je pretučen Kovačević, pronađen DNK osumnjičenog Marka Čolića. Čolićev odvjetnik Gordan Jovišević je rekao da nema dokaza da je njegovo branjenik počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret te je predložio da Čolić bude oslobođen.

Tvrdi da dokazi koji su prikupljeni nisu relevantni, te da su izuzeti na nezakonit način. Marko Čolić je u obraćanju Sudskom vijeću ponovio raniji iskaz da nije kriv te dodao da nema nikakve veze s napadom na Kovačevića. Tražio je da bude pušten na slobodu, jer su mu, dok je bio u pritvoru, umrli otac i majka i želio bi da posjeti njihove grobove.

Za to kazneno djelo, osim bivšeg boksača Marka Čolića, osumnjičen je i Nedeljko Dukić, za kojim je raspisana međunarodna potjernica. Suđenje Čoliću počelo je u veljači ove godine.

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević pretučen je 26. kolovoza prošle godine ispred svoj stana u Banjoj Luci, a tužiteljstvo je slučaj okarakteriziralo kao pokušaj ubojstva./F/HMS/

Najnovije

AMERIČKI PREDSJEDNIČKI IZBORI

Joe Biden odabrao Kamalu Harris za svoju potpredsjedničku kandidatkinju

Joe Biden, predsjednički kandidat Demokratske stranke na predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, odabrao je senatoricu Kamalu Harris za svoju predsjedničku kandidatkinju. Potvrdio je to...