BANJA LUKA: Srećku Trifkoviću određen pritvor od mjesec dana

Okružni sud u Banjaluci odredio je jučer jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću iz Pala koji je osumnjičen u slučaju ubojstva Banjalučanina Damira Ostojića Šijana (43) i teškog ranjavanja njegove supruge Sandre Jošić.

“Njemu je određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubojstvo iz članka 125. stav 2. Kaznenog zakona Republike Srpske u sticaju sa kaznenim djelom teška krađa iz člana 226. stav 1. točka 1. i teška tjelesna ozljeda iz članka 132. stav 2. u vezi sa članom 37. istog zakonika”, navodi se u priopćenju Okružnog suda u Banja Luci.

Pritvor se određuje zbog pritvorskih razloga iz člana 197. Zakona o kaznenom postupku Republike Srpske u trajanju od najduže jedan mjesec, koji se računa od dana i časa lišenja slobode, tako da pritvor po ovom rješenju može trajati najduže do 23.08.2019. godine do 17.05. sati.

Tužitelj je nakon jučerašnjeg isptivanja za Trfkovića zatražio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, odnosno da će ometati kazneni postpupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Mjeru pritvora tužitelj je zatražio i zbog težine, načina izvršenja i posljedica kaznenog djela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Trifković je dan ranije saslušan u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužiteljstva za suzbijanje organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, a prema našim saznanjima, dovodi se u vezu sa organiziranjem krađe crne Škode Oktavije koja je korištena u noći ubojstva a kojom se ubojica dovezao do Banja Luke, stoga se vjeruje da bi Trifković mogao otkriti tko je pucao u Šijana i njegovu suprugu.

Njega su u utorak uhitili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojske županije po zahtjevu MUP-a RS, a lisice na ruke su mu stavili odmah po izlasku iz pritvora u kome je bio u zeničkom zatvoru zbog povezivanja s ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića./HMS/

Najnovije

ČAPLJINA

Nova akcija darivanja krvi u Čapljini

Crveni križ grada Čapljina organizira petu akciju dobrovoljnog darivanja krvi dana 12.08.2021. godine (četvrtak) u vremenu od 9,00 do 11,00 sati. Akcija će se održati...